Jesus sade: "Jag är Vägen och Sanningen och Livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig." Joh. 14:6

söndag 16 januari 2011

Lovsång till Gud, öppnade fängelseportarna!

Apg. 16:25-34 ”Vid midnatt var Paulus och Silas i bön och sjöng lovsånger till Gud, och de andra fångarna lyssnade på dem. Plötsligt kom ett kraftigt jordskalv, så att fängelset skakades i sina grundvalar.

I samma ögonblick öppnades alla dörrar, och allas bojor lossnade och föll av.
Fångvaktaren vaknade, och när han fick se att fängelsets dörrar stod öppna, drog han sitt svärd och skulle just ta sitt liv, eftersom han trodde att fångarna hade flytt.
Men Paulus ropade högt: "Gör dig inte något illa! Vi är alla här." Då bad fångvaktaren om ljus och rusade in och föll skräckslagen ner inför Paulus och Silas. Sedan förde han ut dem och frågade: "Ni herrar, vad skall jag göra för att bli frälst?" De svarade: "Tro på Herren Jesus så blir du frälst, du och din familj."


Och de predikade Herrens ord för honom och för alla i hans familj. Redan vid denna tid på natten tog fångvaktaren dem med sig och tvättade deras sår. Och han och de som hörde till hans familj döptes genast. Sedan förde han dem upp till sin bostad och dukade ett bord, jublande glad över att han med hela sin familj hade kommit till tro på Gud”.

************************

Bibelns berättelse om Paulus och Silas, tror jag även är en andlig bild på hur stor betydelse lovsången har, när det handlar om att ”lossa bojor och sätta fångar fria”. Fienden har i alla tider använt sig av människor, för att begränsa och stoppa den Helige Andes verk, och isolera Guds budbärare.

Lovsång till Gud är ett mäktigt vapen som spränger begränsningarna och för oss ut i den Helige Andes frihet och frimodighet att vara Guds ljus och salt här i världen.

Paulus och Silas satt där i fängelset, i en trängd situation, men istället för att klaga så bad de och sjöng lovsånger till Gud.

DÅ HÄNDE MIRAKLET! En jordbävning kom, fängelset skakade och portarna öppnades! Fienden (satan) kan aldrig stoppa Guds planer på denna jord, om vi står honom emot, i Jesu namn!

************************

Jak. 4:7 ” Underordna er därför Gud. Stå emot djävulen, så skall han fly bort från er”.

Hebr. 10:35 "Kasta därför inte bort er frimodighet, som ger stor lön."

4 kommentarer:

Jan Samuel sa...

En velsignelse å lese!!!!!!!
Gud velsigne deg og dine!!!
Hilser med Filipperne 4 vers 19 og 20.
Hilsen Jan Samuel fra Norge.

Anna sa...

Tack, Jan Samuel för din kommentar och tack för bibelordet!
Gud välsigne dig och din familj!

Anonym sa...

Halleluja, vilken mäktig Gud vi har. Kram.

Marguerite sa...

Ja Makten och Äran,den tillhör Dig Jesus,vi ärar och prisar ditt Namn!!! Kram!